Referencer

Joan Thomsen

Lokalområdet Øst Aalborg. 2 plejehjem med plads til henholdsvis 72 og 18 beboere. 

I dag hvor vi har fået bussen, undrer vi os tit over, hvordan vi før har kunne undvære alle de muligheder, der følger med bussen. Vi bruger mest bussen til spontane indkøbsture, en tur til fjorden for at nyde udsigten over vandet eller en tur i skoven. I det hele taget giver det en fantastisk frihed, der er med til at give vores beboere mere livskvalitet i hverdagen.

Henriette Fals

Bofællesskabet Frederikssund. Bofællesskab med 5 beboere, hvor 2 af beboerne også er fysisk handicappet og kørestolsbrugere.

Det er helt sikkert, at der sker en positiv udvikling hos beboerne i kraft af, at have fået en minibus. Beboerne får flere oplevelser uden for bofællesskabets rammer, og kan fokusere på udflugten, i stedet for på transporten. Vi bruger bussen til spontane ture, planlagte udflugter og ferier.

Marit Fox

Birkebo Helsingør. Plejehjem for almindelige beboere og visiterede demente.

Når man er svært handicappet, er det ofte forbundet med store udfordringer at ordne personlige gøremål såsom at købe fødselsdagsgaver til familien. Med en handicapvenlig minibus bliver den slags pludseligt mere overskueligt, og følelsen af at være lidt ligesom andre ”almindelige mennesker” bliver en smule større.